duminică, 27 aprilie 2014

Pisicile trateaza boli?

Pisica este cu siguranta un animal surprinzator. Pisicile au o extraordinara capacitate de auto-vindecare, mult mai rapida decat in cazul altor animale. Nu degeaba se spune ca pisicile au 9 vieti.

De ce torc pisicile? Este inca un mister, nu se stie cu exactitate de ce torc pisicile. Si totusi...

Cercetari recente au scos in evidenta rolul terapeutic al frecventelor de joasa intensitate. Mai multe  afectiuni se pot vindeca prin expunerea la frecvente joase, intre 7 si 200 Hz: fracturi, rupturi de ligamente, afectiuni respiratorii, afectiuni reumatice, inflamatii si infectii, ba chiar si diabet. Exista terapii complementare care se bazeaza pe aceasta descoperire.

Si ce credeti? Frecventele torsului la pisica oscileaza tocmai intre... 20 si 200 Hz. Cu exceptia rasei cheetah (care poate sa coboare pana la 2 - 4 Hz), majoritatea pisicilor, torc cu frecvente de 25 Hz, 50 Hz, 100 Hz, 125 Hz si 150 Hz. Aceste frecvente, conform cercetarilor de actualitate, pot contribui la tratarea afectiunilor mentionate mai sus.

La cele mai multe pisici insa, frecventa dominanta este de 50 Hz. Mai mult decat atat, se spune ca pisicile ar avea si capacitatea sa depisteze afectiunea, chiar in faze incipiente, si au tendinta de a se aseza sa toarca pe centrele energetice (de ex. in zona pieptului), pentru a determina vindecarea. De asemenea, cei care au sau au avut o pisica, cunosc faptul ca de cele mai multe ori pisica face masaj cu labutele din fata in timp ce toarce.

Se pare ca egiptenii si indienii cunosteau foarte bine capacitatile terapeutice ale pisicilor si de aceea le cresteau in numar atat de mare si le acordau o protectie deosebita, considerandu-le de natura divina.

Asa ca, o pisica in casa este nu numai o fiinta deosebita care va umple sufletul de bucurie ci si un terapeut prezent ori de cate ori aveti nevoie!


vineri, 4 aprilie 2014

Cum se cresc puii de pisica sugari ramasi fara mama

Primavara a sosit. Abandonul a inceput. Ce faceti daca gasiti pui de pisica neintarcati pe care trebuie sa ii ajutati sa supravietuiasca? Mergeti la un Petshop de unde cumparati lapte special pentru pisoi sugari, mai cumparati un biberon special pentru pisici si incepeti sa biberonati. Daca sunt foarte mici, sub doua saptamani trebuie hraniti din 3 in 3 ore. Nu vor manca mult. Sa nu va speriati daca la inceput refuza tetina. Apsati usor pe biberon astfel incat sa se scurga lapte si poata manca fara sa fie nevoiti sa traga din tetina. Este posibil sa fie slabiti si sa nu aiba forta sa traga singuri laptele. In aproximativ doua zile vor incepe sa traga singuri pe masura ce capata putere. Daca sunt mai mari de 2 saptamani le puteti da si o data la 5 ore deoarece vor manca mai mult dintr-o data.

Important! Pisoii mici nu isi pot face singuri nevoile. Trebuie ajutati, dupa fiecare masa trebuie masati in zona genitala cu ceva moale (cum ar fi disc demachaint, vata) umezit cu apa calda. Sa aveti pregatite si niste servetele care sa absoarba cand isi fac nevoile. 

Unde sa ii tineti? Cel mai indicat este sa fie tinuti intr-o camera unde sa nu fie curent, intr-o cutie sau intr-un un transportor special, sa le puneti sticle cu apa calda pe care sa le schimbati mereu si pe deasupra ceva moale. Vor fi foarte incantati daca le veti pune o jucarie mai maricica decat ei de plus, se vor ghemui in ea si le va da un sentiment de siguranta. Avem cazuri de pisici crescute cu biberonul de la cateva zile care sunt acum adulte si perfect sanatoase. Nu va ganditi ca nu au sanse sa traiasca deoarece au mari sanse sa se faca mari si sanatosi!